PAIKKA AUKI

WorkplacePaikka auki -Workplace

Workplace on helppokäyttöinen yhteisösovellus Paikka auki -ohjelman sisäiseen viestintään. Se on suljettu foorumi, jonne kutsutaan Paikka auki -tiimin toimesta kaikki ne, jotka työskentelevät Paikka auki -avustuksella. Kutsu tulee tiimille ilmoitettuun sähköpostiin Workplace-järjestelmän kautta.

Workplacessa esiinnytään omalla työminällä. Omaan profiiliin voi lisätä kuvia ja muita työhön liittyviä asioita, kuten titteli ja yhteystiedot. Näistä kuitenkaan pakollisia tietoja ei ole kuin sähköposti, jolla sovellukseen on kirjautunut.


Miksi kannattaa hyväksyä kutsu Paikka auki -Workplaceen?

  • Verkostoidut helposti alueesi tai saman järjestöalan muihin työntekijöihin
  • Yhteisöön arvellaan tulevan noin 800 nykyisiä ja entisiä Paikka auki -työntekijää
  • Vinkkejä avoimista työpaikoista järjestöissä
  • Saat mahdollisuuden vertaistukeen
  • Kaikkia käyttäjiä yhdistää järjestötyö, joten on helppo kysyä ja antaa neuvoja
  • Kaikki työelämään liittyvä materiaali kulkee helposti mukanasi koko ajan
  • Nopea ja henkilökohtainen viestittelykanavaRyhmät Workplacessa

Toivottavaa olisi, että käyt heti liittyessäsi kaikki Workplacen ryhmät läpi ja liittyisit niistä mielenkiintoisiin. Uusia ryhmiä voit luoda myös itse. Workplaceen kirjautuessa kuulut automaattisesti ryhmään "Yleinen". Täällä voi keskustella mistä asioista tahansa. Muissa ryhmissä voi sitten kysyä tiettyyn aihealueeseen liittyviä kysymyksiä ja keskustella juuri sinua kiinnostavasta aiheesta.

Maakunnittain tehdyissä ryhmissä pääset tutustumaan alueesi muihin Paikka auki -työntekijöihin ja järjestöluokittain (esim. nuorisoalan järjestöt ja invalidijärjestöt) tehdyissä ryhmissä voit julkaista juuri sinun järjestöllesi tärkeitä asioita tai kysyä esimerkiksi, miten toisella puolella Suomea, samaa asiaa ajava järjestö jonkin asian hoitaa.

Workplacessa tapaat samaa työtä tekevät kollegat helposti!

Järjestöjen avoinna olevia työpaikkoja löydät (ja voit itsekin niitä jakaa) niille tarkoitetusta ryhmästä. Muita esimerkkejä ryhmistä ovat esimerkiksi "Järjestö työpaikkana", "Työhyvinvointi" ja "Työnhaku". Muista, että voit aina itsekin jakaa tietoa muille tietystä aiheesta sille sopivassa ryhmässä!

Voit myös pitää Workplacea eräänlaisena tietopankkina, jonne lisäät itsellesi tärkeitä asioita ikään kuin muistiin sopivan ryhmän alle. Näin löydät tiedon helposti jälkikäteen ja voit palata siihen milloin vain.


WorkChat

Workplacessa yhtenä ominaisuutena on keskustelualusta WorkChat. Se mahdollistaa henkilökohtaisen ja ripeän viestittelyn käyttäjien välillä. Paikka auki -työntekijöillä on mahdollisuus olla WorkChatin kautta myös henkilökohtaisesti ja nopeasti yhteydessä koordinaatiotiimin työntekijöihin. WorkChatin keskustelut on tietoturvattu!


Liittyminen Workplaceen

Kutsuja lähetetään sitä mukaan, kun työnantaja ilmoittaa palkanneensa uuden Paikka auki -työntekijän. Jos et saa kutsua jostain syystä, otathan yhteyttä ohjelmakoordinaattoreista Anuun (anu.lappalainen@nuortenystavat.fi) tai Iraan (ira.mattila@nuortenystavat.fi).

Kirjautumisohjeet tulevat liittymiskutsun mukana sähköpostiisi. Aina voit kuitenkin soittaa tai laittaa viestiä ja kysyä opastusta!

Ja hei! Workplaceen voit jäädä työsuhteen päätyttyäkin. Muista vain ilmoittaa tästä Anulle tai Iralle, niin vaihdamme työsähköpostisi (jolla olet kirjautunut) tilalle henkilökohtaisen sähköpostisi. Näin työsuhteen aikana keräämäsi materiaali ja luodut suhteet pysyvät mukanasi seuraavaankin työpaikkaan.