PAIKKA AUKI

Osatyökykykampanja


Keväällä 2021 kampanjoimme osatyökykyisten työllistymisen puolesta. Olisitko valmis palkkaamaan osatyökykyisen työntekijän? Tiedätkö, mitä osatyökykyisyys tarkoittaa? Millaista hyötyä järjestölle on osatyökykyisestä työntekijästä? 

Osatyökykykampanjan tarkoitus on herätellä keskustelua aiheesta ja tarjota näkökulmia muun muassa yllä oleviin kysymyksiin.

Tervetuloa seuraamaan!

Osatyökyky-blogisarja

Blogisarjassa käsitellään seuraavia aiheita:

  • Mitä osatyökykyisyys on?
  • Miksi järjestön kannattaa palkata osatyökykyisiä?
  • Millaisia piileviä kykyjä löytyy vammaiselta työntekijältä?
  • Paikka auki -työn merkitys työntekijän näkökulmasta
  • Paikka auki -järjestön kokemuksia osatyökykyisten työntekijöiden kanssa työskentelystä

Animaatio

Palkkaa osatyökykyinen! -animaation on tehnyt Paula Pieniniemi / Osuuskunta Osumasta. Animaatio muistuttaa, että osatyökykyisyys on moninainen kokonaisuus, eivätkä työkyvyn rajoitukset aina näy ulospäin. Monimuotoisuus työpaikalla on hyvä asia ja se voi lisätä järjestön houkuttelevuutta työpaikkana. 

Osatyökykyisen työllistäminen

Mitä tulee ottaa huomioon, kun työllistää osatyökyisen? Monimuotoisesta rekrytoinnista löydät erittäin hyvää tietoa esimerkiksi Vatesin julkaisuista sekä Iisisti töihin -hankkeen verkkosivuilta. Kannattaa tutustua! Tiesitkö, että osatyökykyisen palkkaamiseen voi hakea tukea TE-toimistolta. Tutustu työolosuhteiden järjestelytukeen!


Osatyökykyiset Paikka auki -ohjelmassa

Osatyökykyiset ovat nuorten ohella ohjelman toinen kohderyhmä. Alla kuvissa tilastojakaumaa Paikka auki -työntekijöistä. Tiedot ovat peräisin uusimmasta, vielä julkaisemattomasta Paikka auki -työnantajien jatkokyselystä 01/2021.