Mahdollisuuksien polku 11.11.2021

Mahdollisuuksien polku -webinaari

11.11.2021 klo 12-16

Paikka auki -koordinaatiohankkeen ja STEAn järjestämässä Mahdollisuuksien polku -webinaarissa jaetaan Paikka auki -ohjelman kokemuksia ja tuloksia mahdollisuuksista, joita ohjelma on tarjonnut osatyökykyisille ja nuorille sosiaali- ja terveysalan järjestötyössä.

Omasta elämänpolustaan kertoo näyttelijä/kirjailija Jani Toivola. Kuulemme myös antoisan paneelikeskustelun, jossa ääneen pääsevät niin Paikka auki -työntekijät, työnantajat kuin työllisyyden asiantuntijat. Käytännön kokemuksia mentoroinnista Paikka auki -työssä jakavat tapahtumatuottaja Milla Köykkä ja mentori Eeva-Liisa Tilkanen Nuorten Suomi ry:stä. Tilaisuuden avaa STEAn johtaja Hanna Heinonen ja tapahtuman juontaa Lorenz "Lore" Backman.

Webinaari on avoin kaikille osatyökykyisten ja nuorten työllistymisestä kiinnostuneille. 


***

Tapahtuma toteutetaan etänä ja tulkataan viittomakielelle.

Linkki tapahtumaan lähetetään kaikille ilmoittautuneille tapahtumaa edeltävänä päivänä.

Tapahtumaa ennen ja sen aikana sosiaalisessa mediassa voi käyttää aihetunnisteita #paikkaauki ja #mahdollisuuksienpolku 


***

OHJELMA

12.00 Avauspuheenvuoro

Johtaja Hanna Heinonen, STEA

12.15 Koordinaatiohankkeen puheenvuoro

Ohjelmapäällikkö Marjo Riitta Tervonen, Paikka auki -koordinaatiohanke

12.25 Video: Mahdollisuuksia

12.30 Keynote-puheenvuoro – Musta tulee isona minä!

Näyttelijä/kirjailija Jani Toivola

13.15–14.00 Paneelikeskustelu – Mielekkäitä mahdollisuuksia?

Vieraat: toiminnanjohtaja Anu Uhtio, Reumaliitto, kehittämispäällikkö Kaija Ray, Vates, Paikka auki -työntekijä Juri Silta, KRIS Tampere, opiskelija, entinen Paikka auki -työntekijä Jenni Eerola Martikainen ja tutkija Jaana Toikkanen, Paikka auki -koordinaatiohanke, juonto Lore Backman.

TAUKO 15min

14.15  Mentorointi tukee polulla

Paikka auki -työntekijä Milla Köykkä ja mentori Eeva-Liisa Tilkanen, Nuorten Suomi ja haastattelijana Anu Lappalainen, Paikka auki -koordinaatiohanke

14.45 Video: Jatkopolkuja

14.50 Tarinoita tuloksista

Näyttelijä, vuoden nuori lausuja 2018 Miiko Toiviainen ja tutkija Jaana Toikkanen, Paikka auki -koordinaatiohanke

15.20 Päätössanat

Erityisasiantuntija Sini Seemer, STEA

15.35 Ohjelma päättyy  


Tervetuloa mukaan!

Tilaisuuden järjestää Nuorten Ystävät/Paikka auki ja STEA.

Tapahtumaan ilmoittautuminen on nyt päättynyt. Tapahtuman linkki lähetetään osallistujille 10.11.

Viime hetken kyselyt sähköpostilla osoitteeseen paikkaauki@nuortenystavat.fi


Paikka auki -ohjelma on STM:n avustusohjelma vuosille 2018-2022. Ohjelma tarjoaa työelämän ulkopuolella oleville nuorille ja osatyökykyisille työnhakijoille määräaikaisia työsuhteita sosiaali- ja terveysalan järjestöissä. Samalla edistetään heidän työelämävalmiuksiaan ja työllistymismahdollisuuksiaan. Tämä tehdään myöntämällä STEA-avustuksia sosiaali- ja terveysalan järjestöille, jotka kattavat kaikki palkkakulut nuoren tai osatyökykyisen palkkaamisesta vuodeksi. Ohjelman ensimmäisellä kaudella, vuosina 2014–2017, järjestöihin palkattiin Paikka auki -ohjelman kautta yhteensä yli 800 nuorta. Ensimmäisen kauden tulokset olivat niin hyviä, että ohjelmaa päätettiin jatkaa. Toisella kaudella on työllistetty noin 200 nuorta tai osatyökykyistä vuosittain. Yli 90 % Paikka auki -työntekijöistä on tyytyväisiä työhönsä ja peräti 2/3 kertoo merkittävistä elämänmuutoksista ja 2/3 työllistyy tai lähtee opiskelemaan Paikka auki -työvuoden jälkeen.

Ohjelmaa koordinoi Nuorten Ystävät ry. Sen Paikka auki -koordinaatiotiimi tukee ohjelmassa mukana olevia sosiaali- ja terveysjärjestöjä ja niissä olevia Paikka auki -työntekijöitä sekä tuottaa tutkimustietoa ja tekee ohjelmaa tunnetuksi.