Workplace-yhteisösovellus yhdistää Paikka auki -työntekijät

17.03.2019

Workplace by Facebook -sovellus

Paikka auki -työntekijöille annettavan tuen ja verkostoitumisen lisäämiseksi on otettu käyttöön yhteisösovellus Workplace. Kyseessä on Paikka auki -työntekijöille perustettu sisäinen somekanava, joka toimii niin selaimessa kuin myös mobiilissa.

Palvelu on Facebookin tekemä, joten se on toiminnoiltaan tutun oloinen ja helppokäyttöinen. Workplace on kuitenkin täysin erillinen sovellus, eikä ole millään tavalla yhteydessä käyttäjän Facebook-profiiliin.Yhteisöllisyys ja verkostoituminen

Käyttäjät liittyvät Paikka auki -yhteisöön, joten sovellus yhdistää näppärästi kaikki Suomen Paikka auki -työntekijät. Workplaceen on luotu erilaisia ryhmiä maakunta- ja järjestöluokituksen perusteella, joista jokainen käyttäjä valitsee itse ne ryhmät, joissa haluaa vaikuttaa ja olla osallisena.

Workplacen käyttäjät voivat tehdä julkaisuja joko omissa profiileissaan tai eri aihealueiden ryhmissä. Sovelluksessa voi jakaa tietoa, tehdä kyselyitä, lisätä videoita tai keskustella ajankohtaisista asioista. Workplacea voi käyttää työelämän tietopankkina; sinne voi jokainen käyttäjä julkaista tietoa työelämästä, työhyvinvoinnista, työpaikoista, tapahtumista jne.

Messengerin kaltainen WorkChat mahdollistaa henkilökohtaisen ja ripeän viestittelyn käyttäjien välillä. Paikka auki -työntekijöillä on mahdollisuus olla WorkChatin kautta henkilökohtaisesti yhteydessä koordinaatiotiimin työntekijöihin.


Liittyminen Paikka auki -yhteisöön

Paikka auki -avustuksella palkatut työntekijät saavat sähköpostilla koordinaatiotiimin lähettämän liittymiskutsun Workplaceen. Kutsujen lähettäminen on aloitettu ja niitä lähetetään kevään edetessä lisää.

Kirjautumisohjeet tulevat liittymiskutsun mukana sähköpostilla ja opastusta voi aina kysyä ohjelmakoordinaattoreilta, Anulta ja Iralta.