Uusi urasuunta Paikka Auki -työntekijänä

18.11.2019

Keväällä 2019 pääsin Paikka Auki -työpaikkaan Kuulovammaisten Lasten Vanhempien Liittoon. Järjestö on minulle tuttu pitkältä ajalta: 90-luvulla, kun olin kuulovammainen lapsi, osallistuin perheeni kanssa moniin liiton tapahtumiin. Tämänhetkinen työni KLVL:n järjestöassistenttina on ollut äärimmäisen palkitsevaa.

Järjestöassistentin työssä olen päässyt käyttämään osaamistani ja kiinnostumistani laajasti ja löytänyt sekä kehittänyt taitoja, joita en tiennyt omaavani. Monipuolinen tietotaitoni ja luonnollinen uteliaisuuteni - jos en tiedä, otan aina selvää - on edesauttanut pärjäämistäni töissä. Työtehtäviini on kuulunut lähinnä avustavia töitä ja viestintää, mutta olen päässyt osallistumaan myös tapahtumasuunnitteluun.

Työsuhteeni on vain määräaikainen, joten aloin miettiä jatkoa kesälomani jälkeen syksyllä. Olen aiemminkin harkinnut joko viestintään tai kulttuuriin liittyvää koulutusta - onpa kulttuurituottajan työkin ollut mielessäni. Viimeisin uramietintä sai vahvistusta kun kuulin, että mentorini on koulutukseltaan kulttuurituottaja. Elokuussa hakeuduin Humakin kulttuurituotannon Avoimen väylään, ja kuukautta myöhemmin opintojen alkaessa työni muutettiin osa-aikaiseksi. Nyt teen töitä kolmena ja puolena päivänä viikossa ja opiskelen pääasiassa verkko-opinnoista koostuvia kursseja kotona. Samalla teen rinnakkain erilaisia pienempiä projektitöitä - erityisesti lavarunotapahtumia.

Alun perin olen valmistunut sekä teatteripukusuunnittelijaksi että modistiksi. Olen näiden opintojen rinnalla ollut kuitenkin kiinnostunut myös kirjoittamisesta ja esiintymisestä sekä erilaisten tapahtumien kuten muotinäytösten järjestämisestä. Teatteripukusuunnittelun opinnäytetyönikin aihe oli historiallisen näyttelyn rakentaminen. Valmistumiseni jälkeen olen järjestänyt pukeutumista ja lavarunoutta yhdistävän tapahtuman. Tällä hetkellä istun kahden runoyhdistyksen hallituksessa ja olen tuottamassa muun muassa säännöllistä lavarunoklubia. Vaikka runous on kulkenut mukanani koko elämäni ja olen osallistunut runotapahtumiin jo muutaman vuoden ajan, olen vasta vuoden aikana aktivoitunut toimimaan runokentällä muutenkin kuin kirjoittamalla ja esittämällä runojani.

Sekä töissä että uusien vastuualueiden kanssa on tuntunut entistäkin varmemmalta, että nyt vasta olen löytänyt oman alani. Toivottavasti nämä työkokemukset että opiskelut ohjaavat minua eteenpäin!


Elina Ortamo

Järjestöassistentti
Kuulovammaisten Lasten Vanhempien Liitto ry