Uupumuksesta uuteen työhön

15.04.2021

Johanna Auranen on viisikymppinen kasvatustieteen tohtori Lappeenrannasta. Hän on työskennellyt Kaakkois-Suomen Sydänpiirissä osa-aikaisena järjestöavustajana syksystä 2019 alkaen, ensin työeläkelaitoksen kuntoutusrahalla ja maaliskuusta 2020 alkaen Paikka auki -avustusohjelman kautta. Osa-aikainen järjestötyöntekijän työ on ollut yksi osa Johannan kuntoutumisprosessia, sillä Johanna toipuu vuosia kestäneestä vakavasta työuupumuksesta ja masennuksesta.

Johanna Auranen. Kuva: Yvonne Okkola.
Johanna Auranen. Kuva: Yvonne Okkola.

Ennen sairastumistaan Johanna työskenteli mm. työttömien ryhmäohjaajana sekä nuorisoalalla ohjaustehtävissä. Hänen uupumuksensa taustalta löytyy useita syitä. Johannan osaksi koitui myös irtisanominen tuotannollisista syistä. Ensin häneltä meni yöunet, sitten katosi elämänilo ja joksikin aikaa Johanna jumittui kotiin sohvalle. Johanna on kertonut olevansa tunnollinen ja itseään kohtaan vaativa, mikä voi tietyissä olosuhteissa altistaa uupumukselle, etenkin jos työtä on suhteettoman paljon eikä työntekijä saa riittävästi tukea. 

Tässä nykyisessä työssään Johanna on voinut opetella uudenlaista, hieman armollisempaa työnteon tapaa. (Laajemman henkilöjutun Johannasta voit lukea Kotilääkärin numerosta 04/2021, joka on julkaistu 14.4.2021).

Paikka auki -työ järjestössä tuntui sopivalta, sillä Johanna on voinut tehdä 65-prosenttista työaikaa ja samalla tuoda omaa osaamistaan ja vankkaa ammattitaitoaan Sydänpiirin käyttöön.

"Yhdistykset ansaitsevat hyviä ja osaavia työntekijöitä ja yleishyödyllistä rahoitusta tähän palkkaamiseen", Johanna Auranen täsmentää.

Pyysimme Johannaa kertomaan hieman kokemuksistaan osatyökykyisenä työntekijänä ja näin hän meille vastasi:

Millaisia pelkoja tai haasteita liittyi työn aloitukseen taustallasi?

Aluksi pelkäsin, etten jaksa tehdä työtä fyysisesti tai että aivoni eivät toimi kunnolla. Huoli oli kuitenkin turha ja voin olla ylpeä siitä, että ajatukseni kulkee valon nopeudella, muistini pelaa ja toimin ripeästi kaikissa tilanteissa. Tietenkin alussa olin aika väsynyt, vaikka tein osapäivää. Sain silti nopeasti kiinni työtehtävistä ja siitä, millainen organisaatio oli kyseessä.

Miten työskentely on sujunut?

Työ on sujunut hyvin, mutta on ollut väsymystäkin. Olen edelleen täydellisyyden tavoittelija, vaikka olenkin tasoani laskenut. Omat vaatimukseni uuvuttavat minua välillä. Lisäksi se uuvuttaa myös, että koko ajan tarkkailen itseäni. Pääasiassa työni on ollut haasteellista ja tyydyttävää, mutta joskus tuntuu, että tämä järjestötyöntekijän pesti ei ole antanut tarpeeksi haastetta. Olenhan kuitenkin hieman ylikoulutettu tähän tehtävänkuvaan. Parasta tässä työssä on ollut työkaverit. He ovat auttaneet jaksamaan ja antamaan parastani. Heille suuri kiitos!

Onko työpaikkasi kyennyt tukemaan sinua ja jos on, niin miten?

Olen voinut koko ajan puhua omasta jaksamisestani. Minulla on rikas ja runsas työyhteisö, joka muodostuu Sydänpiirin kahdesta muusta työntekijästä ja Muistiluotsin neljästä työntekijästä. Osalla heistä on myös omaa kokemusta uupumuksesta ja on ollut tosi mukava jakaa kokemuksia. Se on auttanut minua.

Miten mielestäsi osatyökykyisiä voisi parhaiten auttaa takaisin työelämään?
Millaista on hyvä tuki ja oikea asenne?

Kaiken kaikkiaan osatyökykyisyyden käsitettä voisi avata enemmän tässä yhteiskunnassa. Tämä auttaisi varmaan monia meitä osatyökykyisiä, koska olemme varmaan kaikki aika väsyneitä siihen, että meidät niputetaan johonkin osaamattomien joukkoon. Mehän olemme tosi laaja ryhmä.

Toivon todella, että osatyökykyisiä henkilöitä ei kohdeltaisi yhtenä ryhmänä, vaan nähtäisiin, että meillä on monenlaista osaamista. Voimme olla asiantuntijoita omalla alallamme, olipa kyseessä sitten kasvatus, hoito, kauppa tai joku muu ala.

Miltä tulevaisuus näyttää, Johanna?

Osa-aikainen työ sopii minulle. Täyttä päivää tehdessä tuntui, että kaikki viikonloput kuluivat työstä toipuessa. Pidän siitä, että nyt työ ja vapaa-aika ovat tasapainossa. Minulla on riittävästi aikaa kuntoilla ja pitää itsestäni huolta.  Olen myös löytänyt uudelleen innostuksen neulomiseen. 

Paikka auki -työsuhteeni päättyy kesäkuussa. Toivon löytäväni uuden työpaikan viimeistään syksyllä ja ehkäpä sellainen löytyy järjestökentältä.


Faktoja työuupumuksesta

  • On usein seurausta pitkittyneestä työstressistä. Noin neljännes suomalaisista kokee työperäistä stressiä.
  • Uupumukselle altistavat työntekijän korkeat tavoitteet, sitoutuminen työhön ja velvollisuudentunto.
  • Riskitekijöiksi on tunnistettu mm. työn kuormittavuus ja työolosuhteet, joissa työn tavoitteisiin ei päästä.
  • Työuupumuksen oireita ovat esimerkiksi jatkuva väsymys, joka ei hellitä levolla sekä kyynistyminen ja itsearvostuksen vähentyminen.

Lähde: Työterveyslaitos