Rohkeutta ja uskallusta osatyökykyisen palkkaamiseen

22.04.2021

Jyväskyläläisessä Kansalaistoiminnankeskus Matarassa on vuosien varrella nähty lukuisia onnistumisia osatyökykyisten työntekijöiden rekrytoinnissa. Matara on myös työllistänyt Paikka auki -avustuksella jo 11 työntekijää, joten suunnistimme Mataran yhteisökoordinaattorin Sari Naapin puheille kuulemaan, mitä kerrottavaa hänellä on tästä aiheesta. 

Ihan ensimmäiseksi Matarassa opimme, että osatyökykyisyys on rekrytoinnissa toissijainen asia:

"Kun rekrytoin työntekijää, en ajattele osatyökykyisyyttä, vaan mietin hänen osaamistaan ja mitä kaikkea hän voi tuoda meidän toimintaamme ja yhteisöömme," Sari Naappi kertoo.

Matarassa työpaikan itselleen nappaa henkilö, jolla on oikeanlainen asenne työtä kohtaan ja halu oppia uutta. Osatyökykyisten kohdalla Sari on pistänyt merkille rohkeuden laittaa itsensä likoon:

"Paikka auki -ohjelmassa hienoa on se, että työntekijä voi itse arvioida työkykyänsä. Vaatii rohkeutta uskaltaa jo hakuvaiheessa sanoa, että ei pysty tekemään täyttä työaikaa. Se on jo itsessään merkityksellistä ja antaa pohjan hyvälle vuorovaikutukselle, jota työyhteisössä tarvitaan."

Päästetäänpä Sari Naappi kertomaan lisää Mataran kokemuksista ja siitä, mitä järjestöt voivat oppia työntekijöiltään.

Millaisia kokemuksia teillä Matarassa on osatyökykyisistä työntekijöistä?

Kokemuksemme ovat hyviä. Osatyökykyiset työskentelevät siinä missä kaikki muutkin, osan kanssa työtehtäviä on mietitty uudelleen ja sitä kautta työnteko on mahdollistettu. Eli työtehtäviä muokataan aina työntekijän kykyjen mukaisesti.

Mitä järjestöt voivat oppia osatyökykyiseltä työntekijältä?

Mielestäni järjestöt voivat oppia paljonkin. Ainakin sitä rohkeutta, uskallusta hypätä tuntemattomaan, innokkuutta ja innovatiivisuutta. Järjestöt eivät saa jämähtää paikalleen ja ajatella, että näin on aina tehty ja niin kannattaa myös nyt toimia. Työntekijöille voi antaa luvan kokeilla uudelleen asioita, joita on jo joskus kokeiltu tuloksetta. Nyt ne voisikin toimia. Aika toiminnalle voi olla juuri nyt oikea. Työntekijöiden mukana voidaan oppia myös erilaisten menetelmien ja apuvälineiden hallintaa.

Järjestöt voivat lisätä omaan toimintaansa työntekijöiltä myös uteliaisuutta ja uudenlaista ajattelua. Näiden kautta syntyy tahtoa ja intoa saada asiat tapahtumaan. Järjestöjen toimintaan kuuluu usein osallistava toiminta. Osallistavaan luonteeseen sopii yhteinen vastuu järjestön tulevaisuudesta. Jokaisen työntekijän erityistaito tuo oman lisänsä järjestön perustaan ja sitä kautta rakennetaan järjestön toimintaedellytykset ja annetaan erilaisia mahdollisuuksia.

Miksi järjestöjen kannattaa palkata osatyökykyinen työntekijä?

En näe mitään ongelmaa osatyökykyisen palkkaamisessa. Kannattaa uskaltaa! Meillä on ollut useampia, jotka voisin palkata vaikka omaan yritykseeni, jos sellainen olisi. Moni työntekijä on myös Paikka auki -työsuhteen jälkeen päässyt opiskelemaan tai uusin työpaikkoihin. Osa työntekijöistä on pystytty palkkaamaan Paikka auki -työsuhteen jälkeen meille jatkamaan työtehtäväänsä. Paikka auki -ohjelman kautta työntekijöiden tulevaisuuden suunnitelmat ovat selkiytyneet.

Pidän tärkeänä, että tätä asiaa peilataan järjestötoiminnan lähtökohtiin. Olemmeko tässä ajassa? Onko meillä kanttia hypätä uuteen ja tuntemattomaan, kokeilla uutta? Toiminnalle tärkein sisältö tulee ihmisistä. Sillä ei ole väliä onko osatyökykyinen vai pystyykö työskentelemään kokoaikaisesti.

Jokaisen työntekijän luonne, ammattitaito, innostus työntekoon ja jokaisen erityistaito muovaavat yhteisön luonnetta. Koen, että jokainen työntekijä tuo yhteisöön omanlaista luovuutta, intoa ja vuorovaikutusta, joista muodostuu monimuotoinen toimintakulttuuri. Tämän vuoksi kannattaa uskaltaa palkata osatyökykyinen.

Millaisia käytännön ratkaisuja teillä on tehty työssä pärjäämiseen?

Yksilöllisesti muokattujen työtehtävien lisäksi olemme hankkineet erilaisia apuvälineitä esimerkiksi sähköpöydän, erilaisia tuoleja, hiirimattoja ja jatkovarrellisia siivousvälineitä.

Tarjoamme työntekijöille ohjausta ja tukikeskusteluja. Kaikki työntekijät ovat samalla viivalla, joten osatyökykyinen voi osallistua erilaisiin koulutuksiin, kuten muutkin.

............

Mataran menestyksen resepti voikin löytyä siitä, kuinka kannustavasti työntekijöihin suhtaudutaan. Näin Sari Naappi asian tiivistää:

"Haluan työntekijän oppivan luottamaan itseensä ja omaan osaamiseensa. Pitää uskaltaa kokeilla uusia asioita ja myös pyytää apua. Kaikkea ei tarvitse itse osata. Tekemällä oppii. Huumori, itselleen nauraminen, aktiivinen ote työhön ja yhdessä tekeminen ovat tärkeitä asioita työelämässä pärjäämiseen."

Tästä on helppoa olla samaa mieltä.

Sari Naappi, yhteisökoordinaattori Kansalaistoiminnankeskus Matarassa.
Sari Naappi, yhteisökoordinaattori Kansalaistoiminnankeskus Matarassa.

Osatyökykykampanjalla lisäämme tietoisuutta osatyökykyisyydestä työelämässä ja kannustamme järjestöjä palkkaamaan osatyökykyisiä työntekijöitä. Suvi Halinen on yksi Matarassa työskennelleistä Paikka auki -työntekijöistä. Katso tältä videolta, millaista on työskennellä Matarassa.


Tietoa Matarasta:

Kansalaistoiminnankeskus Matara on Jyväskylässä sijaitseva kohtaamispaikka, jota hallinnoi Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki (KYT ry). Matara on kynnyksetön kohtaamispaikka, jossa lukuisat yhteisöt kohtaavat, järjestävät toimintaa ja tapahtumia.

Matara on perustettu vuonna 2012 ja aivan alusta saakka siellä on työskennellyt monenlaisista taustoista tulevia ihmisiä. Mataraan on voinut työllistyä avotyötoiminnan kautta, kuntouttavalla työtoiminnalla, työkokeilulla, työharjoittelulla sekä eläkeliittojen kautta. Lisäksi Matarassa on palkkatukipaikkoja ja osa työntekijöistä työskentelee hankkeissa tai toistaiseksi voimassa olevilla sopimuksilla.

Näiden lisäksi Matarassa on ollut jo kymmenkunta Paikka auki -työntekijää vuodesta 2014 lähtien. Näissä työntekijöissä on ollut niin oppisopimuslaisia, nuoria kuin osatyökykyisiäkin ja he ovat työskennelleet aulapalvelussa, siivouksessa tai ohjaustyössä. Jokaisen kohdalla työtehtäviä on räätälöity yksilöllisesti työntekijän osaamisen ja kiinnostuksen mukaisesti.

Tästä videosta voit katsoa Mataran menoa ja meininkiä.