Paikka auki järjestöviestijälle

19.12.2018

Töitä oli - tekijä puuttui

Paikka auki ja kaikki paikallaan. Siltä tuntuu, kun olemme saaneet jo kolmatta kertaa peräkkäin iloita Paikka auki -ohjelman työntekijästä työyhteisössämme.

Keski-Suomen Muistiyhdistys ry. on nimensä mukaisesti keskellä Suomea toimiva muistisairaiden ja heidän läheistensä potilasjärjestö. Yhdistys on 26 vuotta vanha ja sen toiminta on kysynnän myötä onneksi myös kasvanut pikkuhiljaa. Muistiyhdistyksellä on yli 1100 jäsentä, 4 hanketta, 50 vapaaehtoista ja 9 työntekijää. Lukujen takana on paljon asioita. Olemme laskeneet, että pelkästään jäsenasioihin liittyviä tehtäviä (jäsenrekisteri, tervetuloa -kirje, jäsenmaksujen laskutus ja reskontra) kertyy jokaiselle työpäivälle 2-3. Näille ja monille muille juokseville tehtäville oli jo vuosia kaivattu tekijää. Sitten hoksasimme ensimmäisen kauden Paikka auki -ohjelmasta.

Teimme hakemuksen ja pitkähkön tehtävänkuvan. Olimme erittäin tyytyväisiä nuoreen, ja iloksemme hän työllistyi meidän suurella suosituksella vakituiseen työhön heti meiltä lähdettyään. Ohjelman loppuminen oli meille suuri harmin paikka. Emme tienneet, kuka kaikki jäljelle jääneet tehtävät taas hoitaisi ja millä ajalla. Uuden ohjelmakauden alkaessa avustushakemuksemme lähti välittömästi matkaan. Mahdollisuus yhdistää paikka oppisopimuskoulutukseen oli ilahduttava uutuus.


Oppisopimuksella markkinoinnin ja viestinnän osaajaksi

Työntekijän valinta tehtävään on ollut vaikeaa - työelämän ulkopuolella olevia nuoria tuntuu olevan kovin paljon. Tällä kertaa painotimme työnhakuilmoituksessa viestinnän osaamista. Saimme nuoren, joka lähti suorittamaan markkinoinnin ja viestinnän -ammattitutkintoa yhteistyössä paikallisen oppilaitoksen kanssa. Aikataulutkin onnistuivat nappiin, kun uusi ryhmä oli juuri aloittanut ja nuoremme pääsi sinne mukaan. Nyt meillä on ikioma järjestöviestijä.

Viestinnällisen kehittymisen lisäksi olemme iloinneet työyhteisössämme monenlaisesta tuoreesta ideasta, joista tapaamme jo sanoa, että "kukaan muu ei edes hoksaa ajatella". Useista uusista toiminnoista esimerkkeinä voisi toimia muun muassa facebook-kytkentä nettisivuille, GDPR:n asetuksen mukainen muotoilu useisiin eri paikkoihin, Canva-ohjelmaan perehtyminen ja opastaminen työyhteisössä, viestinnällisen ilmeen yhdenmukaistaminen, toimiston vierailijaverkon avaaminen tai muovin keräyksen järjestäminen toimistolle tai tuoreimpana mobilepay -sovelluksen käyttöönoton vireille asettaminen. Tässä siis vain muutamia mainitakseni.


Iloa koko työyhteisöön Paikka auki -ohjelmasta

Kysyin myös muiden hankkeidemme työntekijöiltä, mitä sanottavaa heillä on tästä Paikka auki II -hankkeesta. Hekin ovat saaneet välillisesti osansa tästä ilosta. Seuraavana pari lainausta heiltä, jotta huomaatte, etten ole vain yksin tätä mieltä:

"Olemme saaneet taitavan, luotettavan ja tuoreita ajatuksia omaavan työkaverin, jonka puoleen voi aina kääntyä. Kun iskee epätoivo jonkin teknisen asian kanssa, niin keskustelu Katan kanssa helpottaa heti."

"Auki olleen paikan täytti nuori, raikas ja taitava Kata, joka otti paikkansa niin toimistossa kuin työyhteisössä nopeasti. Jos tämä paikka tulisi nyt uudelleen auki, olisi seuraavalla tulijalla metrin mittaiset saappaat täytettävänä, sillä olemme tottuneet niin täydellisen ammattilaisen viestintäosaajan palveluihin."


Kuuleeko joulupukki?

Näin joulun alla sopinee sanoa, että meille on ilmoitettu suuri ilo. Olemme vilpittömän kiitollisia tästä STEAn ohjelmasta ja työntekijästä koko yhdistys ja työyhteisö. Seuraavaksi pohdimme, voisimmeko mistään kaivaa rahaa näin suuren avun pitämiseksi omanamme. Kuuleeko joulupukki? Meillä olisi vuosi aikaa antaa järjestellä asiaa. Ehkä keksimme yhdessä jotain, mikä voisi hyödyttää muitakin keskisuomalaisia järjestöjä.

Järjestömme juoksevat asiat eivät siis enää juokse vaan hoituvat, ja sen lisäksi näytämme ulospäin ajantasaiselta ja laadukkaalta. Käypä kurkkaamassa esimerkkejä Facebookista (ksmuistiyhdistys) tai Instagramista (ksmuisti). Netistä etusivulta www.ksmuisti.fi voit tutustua vaikkapa vuoden jäsenkirjeeseemme tai syksyn toimintakalenteriin. Hyvältä näyttää vai mitä? Etenkin, jos muistaa, miltä ne ovat ennen näyttäneet.


Ulla Halonen

Kehittämispäällikkö, Keski-Suomen Muistiyhdistys