Paikka auki -harjoittelijan mietteitä

16.12.2019

Olen kolmannen vuoden mediaopiskelija ammattiopisto luovilta, Paikka auki -ohjelman harjoittelija. Miten tänne päädyin, miksi halusin juuri tänne? Miten harjoitteluaika on vastannut odotuksiani?

Koululla oli jo paljon puhuttu siitä, että harjoittelupaikka pitäisi löytää, olkaa aktiivisia. "Miettikää niitä paikkoja, minne voisitte mennä ja ottakaa yhteyttä työnantajiin." Minulla ei ollut vielä syyslukukauden alussa mitään hajua siitä mihin menen ja minne päädyn. Olin yksi elävä kysymysmerkki. Mihin menisin? Mitä haluaisin harjoitteluaikanani tehdä?

Työhönvalmentajamme Leena Turtinen ehdotti minulle erilaisia paikkoja, mistä voisin kysyä harjoittelupaikkaa. Googlettelun, lukuisten soittelujen ja pohdintojen jälkeen löytyi Nuorten Ystävien koordinoima Paikka auki -ohjelma, josta en ollut aiemmin tiennyt mitään.

Ensimmäisessä palaverissa sain vastaukset mielessäni olleisiin kysymyksiin, kun Anu ja Tiina kertoivat selkeästi, mikä Paikka auki -ohjelma on, mihin he tähtäävät ja mikä heidän tavoitteensa on. Palaverissa käytiin läpi myös sitä, mikä tuleva työnkuvani harjoittelussa olisi.

Palaverin yhteydessä minussa vahvistui tunne siitä, että täällä pääsen käyttämään luovuuttani ja näkemyksiäni laajasti. Saan tuoda ajatuksiani ilmi, olla apuna ja toteuttaa myös omia ideoitani.

Paikka auki -ohjelmassa olen ollut Tiinalle apuna sosiaalisen median markkinoinnissa. Olen päässyt editoimaan haastatteluja, kirjoittamaan uutisia ja suunnittelemaan ohjelmalle podcasteja osaamismerkkeihin liittyen. Paikka auki -harjoittelun aikana olen saanut kokea paljon sellaisia asioita, joista en ole aikaisemmin osannut edes haaveilla. Esimerkiksi työreissut, mitä minulla ei aikaisemmin ole ollut ja se, kuinka laajasti olen päässyt tekemään erilaisia asioita editoinnin lisäksi, kuten blogien esittelytekstejä ja someseurantaa. Tunnen, että olen saanut levittää siipeni auki ja tehdä juuri sitä, mikä on omaa sydäntäni lähellä.

Harjoitteluni aikana olen päässyt tutustumaan uusiin asioihin, jotka eivät aiemmin ole olleet millään tavalla tuttuja. Paljon sellaisia asioita on tullut vastaan, joista koen olevan hyötyä tulevaisuudessa. Digitaaliset osaamismerkit tulivat täysin uutena asiana itselle, joten niihin oli erittäin mielenkiintoista perehtyä.

Haikein mielin vilkutan harjoittelun päättyessä heipat ihanille työkavereilleni. Kiitos Tiina, kiitos Anu ja Tiitta, minun tulee teitä ikävä.Oona Kylmäluoma

Viestintäharjoittelija
Paikka auki -koordinaatiohanke