Oman elämän Ihmenainen!

08.10.2018

Istun työpöytäni ääressä, omassa työhuoneessani, ovella kyltti, jossa lukee nimeni ja työnimike: "Nona Näsänen, Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskuksen tiedotus- ja tapahtuma-assistentti". Kokonaisen kuukauden jo tämä on ollut minun paikkani. Minusta tuntuu niin hyvältä! Pelko siitä, etten löydä paikkaa johon kuulun, on ohi. Kuulun nyt tänne. Myös taloudelliset huolet ovat ohi - ainakin seuraavien 11 kuukauden ajan. Elämäni on saanut uuden rytmin, uuden tarkoituksen. Sain myös uuden itseluottamuksen - olen oman elämän Ihmenainen! Ymmärrän selvästi, että minun on kiitettävä uutta työtäni siitä kaikesta. Tai tarkemmin sanottuna minun on erityisesti kiitettävä niitä ihmisiä, jotka ovat toivottaneet minut näin lämpimästi tervetulleeksi heidän toimistoonsa. Elämäni on nyt erilainen.

Sain myös uuden itseluottamuksen - olen oman elämän Ihmenainen!

Ennen kuin aloitin työskentelyn, olin kotiäiti. Valmistuin joulukuussa 2017 musiikki- ja mediamanageriksi, mutta jäin sitten työelämän ulkopuolelle, vaikka olin motivoinut ja tunsin olevani valmis työelämään. Kuitenkaan sopivaa työpaikkaa ei löytynyt. Veikkaan, että elämä vain joskus menee näin. Tässä tapauksessa työttömyys oli siunaus valepuvussa, koska nyt täytin kaikki STEA:n Paikka auki II -ohjelman kriteerit. Ollakseni rehellinen, en ollut koskaan kuullut tällaisesta ohjelmasta ennen kuin löysin Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskuksen työpaikkailmoituksen. Tutustuin ohjelmaan netin kautta, ja voin nyt sanoa, että se on aivan mahtava ja tarpeellinen juttu.

Tämän ohjelman ansioista saan nyt tehdä kivaa ja monipuolista työtä, saan olla hyödyksi niissä asioissa joissa olen hyvä ja samalla oppia uutta. Terveysalakin on minulle uusi, mutta Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskuksen työpaikka tuntuu silti sopivalta koska tykkään toimistotyöstä sekä tapahtumien järjestämisestä, ja terveyden edistämisen työ on perheeni historian takia lähellä sydäntä.

Työ alkoi 3.9. ja tähän asti joka päivä on ollut vähän erilainen. Voi olla, että olen toimistossa valmistelemassa kokouksia tai kirjoittamassa mediatiedotetta ja tapahtumaraporttia. Tai sitten istun puoli päivää autossa ja ajan yhdestä terveystapahtumasta toiseen ottamassa kuvia, haastattelemassa osallistujia ja kirjoittamassa sosiaalisen median päivitystä. Tykkään työpaikastani, paikan ilmapiiristä. Täällä jokainen työntekijä saa olla oma itsensä, sinua kunnioitetaan ja tuetaan. Olen varma että sitten, kun minun aikani täällä on ohi, tulen hirveästi kaipaamaan tätä työpaikkaa ja kaikkea siihen liittyvää.


Nona Näsänen

Tapahtuma- ja tiedotusassistentti, Pohjois-Karjalan kansanterveys ry