Mikä ihmeen Paikka auki II?

05.09.2018

Pitkäjänteinen työ kantoi hedelmää

Nuorten Ystävät sai alkukesän kynnyksellä ilouutisen, kun Veikkauksen tuotoilla rahoitettu Paikka auki II -koordinaatiohanke myönnettiin toteutettavaksi vuosina 2018-2021 järjestöllemme. Tämä oli suuri luottamuksen osoitus Nuorten Ystävien tekemää pitkäjänteistä työtä nuorten ja osatyökykyisten työllistämisen edistämistä kohtaan. Sosiaalinen kuntoutus ja työllistäminen on osa-alue, josta Nuorten Ystävät on tullut tunnetuksi määrätietoisesta ja tuloksia tuottavista menetelmistä, joissa mennään asiakkaan tarpeet ja yksilöllisyys edellä. Järjestömme vuosien arvokasta kokemusta tullaan hyödyntämään laaja-alaisesti myös Paikka auki II -koordinaatiohankkeessa.

Paikka auki II on sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA) avustusohjelma, jossa pelkästään vuonna 2018 n. 170 järjestöä työllistää yli 200 nuorta tai osatyökykyistä vuodeksi töihin. Paikka auki -avustusohjelman ensimmäisellä kaudella, vuosina 2014-2017, järjestöihin palkattiin yhteensä yli 800 nuorta. Kokemukset osoittautuivat niin hyviksi, että ohjelmaa päätettiin jatkaa ja koordinaatio siirtyi STEAsta Nuorten Ystäville.


Avustusohjelman koordinointi on tehtävämme

Tärkein tehtävämme on tarjota tukea avustusohjelmassa mukana oleville järjestöille ja palkatuille nuorille ja osatyökykyisille mm. mobiilisovellusta hyödyntäen. Tärkeä tehtävä on myös edistää nuorten ja osatyökykyisten työllistymistä yhteiskunnassamme, ja siihen pyrimme vaikuttamaan erityisesti viestinnällisin keinoin.

Hankkeessamme myös tutkitaan, niin edellisen ohjelmakauden tutkimusaineistoa kuin keräämäämme uutta tietoa nuorten ja osatyökykyisten työllistymisestä järjestöissä. Ei mikään helppo tehtävä kolmessa ja puolessa vuodessa suoritettavaksi, mutta rautainen ja ammattitaitoinen tiimimme, jossa työskentelee ohjelmapäällikkö, kaksi ohjelmakoordinaattoria, viestintäkoordinaattori ja tutkija, on valmiina haasteeseen. Hankkeemme viidellä työntekijällä on kokemusta yhteensä noin 90 vuotta yhteiskuntamme eri sektoreilta.

Uskomme, että kolmen ja puolen vuoden kuluttua ohjelman kautta palkatuilla nuorilla ja osatyökykyisillä työelämävalmiudet ovat kehittyneet ja heidän suhtautuminen tulevaisuuteen on vahvistunut. Käsikädessä tämän tavoitteen kanssa vahvistamme ohjelmassa mukana olevien järjestöjen edellytyksiä toimia vastuullisina työnantajina.


Ollaan yhteydessä

Olemme jo aloittaneet aktiivisen yhteydenpidon Paikka auki -työnantajiin ja työntekijöihin, mutta haluamme rohkaista myös teitä ottamaan meihin yhteyttä. Kahvitkin tarjotaan, jos ehditte toimistollemme Kasarmintielle Oulussa tai Yliopistonkadulle Helsingissä. Löydät meidät myös Twitteristä, Facebookista sekä Instagramista.

Yhteystietomme Ouluun ja Helsinkiin löytyvät täältä.


Ohjelmapäällikkö Marjoriitta Tervonen, Paikka auki II -koordinaatiohanke