Jatkopolku löytyi järjestökentältä

29.04.2022

Selda aloitti nuorten toiminnan ohjaajana Invalidiliitossa keväällä 2021. Nyt Paikka auki -vuoden jälkeen on aika suunnata katse kohti tulevaisuutta, jossa uudet mahdollisuudet odottavat. Lue Seldan tarina.

Olen Selda Demirtas, kesällä 29 vuotta täyttävä yhteisöpedagogi. Olen ollut kuluneen vuoden Paikka auki -työssä Invalidiliitolla nuorten toiminnan ohjaajana. Työtehtäviini on kuulunut erityisesti Invalidiliiton nuorten vaikuttajien toiminnan vetäminen ja suunnittelu yhdessä nuorten kanssa. Ennen kuin kerron enempää työni sisällöistä tai työhön liittyvistä odotuksista, on mielestäni olennaista, että lukija tietää jotain minusta ennen tämän Paikka auki -työn saamista.

Tuttu järjestö on ollut mukana elämässä pitkään

Olen ollut mukana Invalidiliiton toiminnassa siitä asti, kun olin 16-vuotias. Myös Invalidiliiton nuorten vaikuttajien toiminta oli minulle tuttua. Niinpä koin voimakkaasti tietäväni, mihin olin menossa, kun hain ja sain tämän työpaikan. Omalta osaltaan juuri se on tehnyt tästä työstä haastavampaa kuin jos olisin tullut Invalidiliitolle nuorten toiminnan ohjaajan tehtävään täysin ummikkona, mistään tietämättä.

Toiminnan tuttuus tekee omasta työstä vaikeampaa, koska tiedostamattaankin kantaa mukanaan sitä, millaista toiminta on joskus ollut. Samalla myös muodostaa näkemyksiä siitä, millaista toiminnan pitäisi olla. Jos sitten ei onnistukaan toteuttamaan kaikkea sitä kuten haluaisi, tuntuu se ainakin minusta itsestäni äärimmäisen vaikealta, melkein kuin olisin epäonnistunut.

Tämän vuoden aikana olen kuitenkin rohkaistunut tekemään päätöksiä ja kasvanut ammattilaisuuteeni. Paljon on vielä opittavaa, mutta jokainen kokemus vahvistaa.

Työsuhteeni päättyy 30.4.2022, ja tätä kirjoittaessani on 19.4.2022 ja työsuhteeni alkamisesta on kulunut aikaa tasan vuosi. Huomaan, että olen jo suhteellisen levoton, sillä minulla on jo tiedossa seuraava työpaikka, jota kohti olen innolla menossa. Aloitan projektisuunnittelijana Vammaisten naisten valtakunnallinen yhdistys - Rusetti Ry:n VEERA-hankkeessa. Hanke päättyy joulukuun loppuun.

Tämä vuosi Invalidiliitossa on ollut hyvä ja Invalidiliitto on taas kerran ollut osa yhtä elämänvaihettani, mutta huomaan, että nyt on aika päästää irti ja suunnata kohti uutta.

Selda Demirtas. Paikka auki -työssä Invalidiliitolla vuosina 2021–2022.
Selda Demirtas. Paikka auki -työssä Invalidiliitolla vuosina 2021–2022.

Tietoa Invalidiliiton nuorten toiminnasta

Invalidiliitto on muun toimintansa ohella myös liikuntavammaisten nuorten vaikuttamis-, palvelu- ja yhdessäolojärjestö. Nuorten toiminta on tarkoitettu alle 29-vuotiaille jäsenille. Nuorten toiminnan tavoite on saada nuoret mahdollisimman varhain toimimaan omien oikeuksiensa puolesta. Vaikuttamistyössä voivat olla mukana asiasta kiinnostuneet liikuntavammaiset nuoret.

Tutustu nuorten toimintaan.

Instagram: nuoret_vaikuttajat